USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“ENGELLİLERİMİZE KÜÇÜCÜK FIRSATLAR SUNULDUĞUNDA DAHİ BÜYÜK PROJELERE İMZA ATTIKLARINI GÖRDÜK”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Şahin, mesajında, Türkiye’de hiçbir ferdin kendisini yalnız, ötelenmiş, itilmiş hissetmesini istemediklerini belirterek, ayrımcılığa maruz kalmasına da rıza gösterilmemesi gerektiğini söyledi.

“ENGELLİLERİMİZE KÜÇÜCÜK FIRSATLAR SUNULDUĞUNDA DAHİ BÜYÜK PROJELERE İMZA ATTIKLARINI GÖRDÜK”
11-05-2015 15:15
Google News
Engellilerin toplumun bir parçası olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

“1990’lı yıllarda engellilerimiz hiç dışarıya çıkamıyor, eğitim alamıyor, sağlık hizmetlerinden dahi rahatlıkla faydalanamıyorlardı. Ülkemize gelen yabancılar, ‘Ne güzel! Ülkenizde hiç engelli yok mu’ diye soruyorlardı. Bilmiyorlardı ki, engellilerimiz kendilerine ayrılan küçük dünyanın içinde kıstırılıp kalmışlar. Bugün, şükürler olsun ki bu konuda çok yol aldık. Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük büyük herkesin, hepimizin yapabileceği pek çok şey olduğunu gördük ve gerek yaptığımız yasal düzenlemelerde, gerekse farkındalık ve erişebilirlik çalışmalarımızda bu doğrultuda hareket etmeye özen gösterdik.”

Engellilerden çok şey öğrendiğini, bu kapsamda hayattaki beklentilerinden bazı değişiklikler yaptığını dile getiren Şahin, çağdaş ve sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak, engellilerin karşılaştığı sorunların çözümü için var güçle çalıştıklarına dikkati çekti. 

ENGELLİLER TOPLUMSAL YAŞAMIN HER ALANINDA YER ALMALI

Bugün özellikle engellilere yönelik eğitim ve sağlıkta oldukça iyi durumda olunduğunu, erişilebilirlik çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Şahin, şunları kaydetti:

“Ben engellilerimize küçücük fırsatlar sunulduğunda dahi ne kadar büyük projelere imza attıklarının ve kendileriyle beraber diğer engelli kardeşleri için de büyük büyük işleri başardıklarının yakın şahidiyim. Ülkemizde bulunan yaklaşık 8,5 milyon engellinin hiçbir ayrım gözetilmeksizin sunulan imkanlardan yararlanabilmeleri, gurur verici başarılara imza atabilmeleri benim için mutluluk kaynağıdır.”

Engellilerin sosyal hayata uyum sağlaması, her türlü haktan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için belediye bünyesinde Engelli Daire Başkanlığı’nı kurduklarını vurgulayan Şahin, başkanlıkta sorunları hızlı ve etkin çözümler üretebilecek kişilerin görevlendirildiğini aktardı. 

Herkesin el ele verdiği, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir Gaziantep istediklerini belirten Şahin, mesajını şöyle sürdürdü:

“İnsan odaklı politikalarla, istisnasız, toplumun bütün kesimlerini kucaklamaya özen göstererek Gaziantep için çalışmaya, diğer şehirlere örnek olmaya devam edeceğiz. Engellilerimizin toplumsal yaşamın her alanında yer almasını sağlayarak, hak temelli bakış açısıyla hizmet üretmeye devam edeceğiz. Engelleri aşarak, başta toplumun zihnindeki engeller olmak üzere, her türlü engeli aşarak her biri kendi alanında başarılı olmuş kardeşlerim sizleri yürekten tebrik ediyorum. Sizlerin azmi ve kararlılığı bize yol göstersin, karşılaştığımız zorluklar karşısında bizlere örnek olsun diyorum.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?